Recent Posts

Contributors

Pedagogy Mcqs

Sunday, May 13, 2018

Pedagogy-mcqs

1. Subject centred design revolve around?
A. Learner
B. Content
C. Social values

2. The implementer of curriculum is?
A. Curriculum board
B. Curriculum bereau
C. Teacher

3. Body of knowledge contained of course?
A. Syllabus
B. Scope
C. Content

4. List of topics arranged in squence is?
A. Curriculum
B. Content
C. Syllabus

5. Broad statement of what is intended to be acheived?
A. Aims
B. Goals
C. Objectives

6. What is hopped to be attained is?
A. Actions
B. Objectives
C. Goals

7. The most important factor which resists the curriculum change is
A. Parents
B. Aristocratic class of the society
C. Teachers

8. Socialogical foundations are concerned with
A. Hystory
B. Ideas
C. Society

9. At school level curriculum is developed by?
A. Procincial Government
B. Fedral Government
C. Text Board

10. Goals provide guidence in selection of
?
A. Objects
B. Means
C. Contents

Answers
1. B
2. C
3. C
4. C
5. A
6. B
7. C
8. C
9. B
10. C

No comments:

Post a Comment